Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

Sneller herstel na sporten

Methoden die u helpen te rusten en te herstellen na een training

Herstel na de training is een essentieel proces. Het is aangetoond dat voldoende vochtinname voor, tijdens en na de training de hersteltijd verbetert.

Volgens studies verhoogt de brandstof die we tijdens de inspanning gebruiken onze lichaamstemperatuur, waardoor we gaan transpireren. Omdat uitdroging tijdens het sporten kan leiden tot hoofdpijn, spierkrampen, en meer, moeten we vloeistoffen aanvullen die verloren gaan door het transperen

Na een inspanning heeft uw lichaam eiwitten, koolhydraten en mineralen nodig om te herstellen en weer op te bouwen. Geef uw spieren bovendien voldoende tijd om te herstellen door elke nacht en na elke trainingssessie minstens zeven tot negen uur slaap en rust te nemen.

Waarom zijn sportprestaties belangrijk voor sporters?

We willen graag dieper ingaan op het onderwerp sportprestaties en de betekenis ervan voor sporters. Elke sport, van regelmatige training tot het spelen van meerdere wedstrijden per week, vaak het hele jaar door, vormt een fysieke belasting voor het lichaam. Blessures zijn een algemeen punt van zorg bij het bespreken van de voor- en nadelen van het hele jaar door sporten, hoewel training om de prestaties van sporters te verbeteren deze zorg kan helpen verminderen. Fitnesstraining voor sporters is een fantastische aanpak om groei te stimuleren in een breed scala aan vaardigheden die zowel op als buiten het veld kunnen worden toegepast, zoals sociale ontwikkeling onder leeftijdsgenoten. Kracht, snelheid en conditie zijn slechts enkele van de atletische vaardigheden die door sportbeoefening kunnen worden verbeterd. Training kan elke sporter helpen zijn prestaties te verbeteren en hem een concurrentievoordeel opleveren.

Voor veel jonge sporters is het ontbreken van een tussenseizoen een van de meest uitdagende aspecten van hun sport. Dat sluit niet uit dat jonge sporters baat hebben bij deelname aan meer dan één sport. Hoewel wij er voorstander van zijn dat sporters aan verschillende activiteiten deelnemen, is het niet gezond dat zij hun lichaam verwaarlozen door nooit een trainingspauze in te lassen. Dit betekent dat deze sporters een grotere kans lopen om een blessure op te lopen als gevolg van wedstrijdmoeheid of een gebrek aan rust en herstel. Bijgevolg is het van cruciaal belang dat krachttrainers overal hun expertise aanwenden om kracht- en conditioneringsschema's af te stemmen op de specifieke vereisten van elke sporter om de kans op blessures op het werk te verminderen. Het laagseizoen en het voorseizoen zijn de gebruikelijke tijden voor dergelijke trainingen.

Wat zijn de geheimen van spierherstel?

Hoewel we het onderwerp herstel hier op de site uitgebreid bespreken, blijft het voor velen een uitdaging.

Vraag je je wel eens af hoe topsporters erin slagen zo vaak en zo hard te trainen? Zeker ze hebben een solide strategie voor een snelle comeback.

Een goed dieet en een smoothie voor na de training zijn slechts twee delen van de genezingspuzzel. Begrijp ons niet verkeerd; wij vinden beide van vitaal belang, maar ze kunnen je maar tot op zekere hoogte helpen.

 1. Ga voor een sportmassage. Er is een goede reden waarom de meeste professionele sportteams een massagetherapeut hebben: het helpt.Door de circulatie naar het spierweefsel in kwestie te verhogen, kan een sportmassage de ernst van DOMS voorkomen of verminderen. Ze kunnen ook de hersteltijd verkorten door melkzuur en koolzuur uit je spieren te spoelen.
 2. Verhoog uw inname van Omega-3 om je herstel te maximaliseren via spierherstelsupplementen moet je verder gaan dan de typische BCAA's en proteïnedranken.Vanwege hun hoge concentratie aan heilzame omega-3 vetzuren worden visoliën vaak gebruikt door deelnemers aan de CrossFit Games.
 3. Neem Recover-Me voor een workout of een wedstrijd Recover-Me stimuleert de productie van stikstofmonoxide in de bloedvaten. Stikstofmonoxide zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren, uw spieren krijgen meer zuurstof en voedingstoffen en worden de afvalstoffen en melkzuur beter afgevoerd, daardoor worden ontstekingen en spierschade beperkt en herstelt u sneller..
 4. Cryotherapie Om sportprestaties en ontstekingen te minimaliseren en de genezing te bespoedigen, maakt cryotherapie gebruik van extreem koude temperaturen. Zie je wel eens atleten ijsbaden nemen na de wedstrijd? Dat is cryotherapie. Het is echter niet altijd nodig om in de praktijk tot zulke extremen te gaan.Ook al wordt cryotherapie meestal gebruikt om blessures te genezen, veel sporters gebruiken het ook als herstelmethode.
 5. Meer slapen Ook dit is algemeen bekend, maar het kan het ontbrekende stukje van je herstelpuzzel zijn. Als je te veel vrije tijd nodig hebt tussen de sessies door, moet je overwegen elke avond een uur eerder naar bed te gaan. Voor sommigen lijkt dat misschien niet veel, maar in de loop van een week is dat opgeteld zeven uur. Je door de WOD beschadigde spieren hebben zeven uur extra om intensief te herstellen.

Tips om sportblessures te voorkomen

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen, ongeacht de sport die je beoefent, om jezelf zo veilig mogelijk te houden. Blijf je sport beoefenen zonder geblesseerd te raken, hoe competitief je ook bent.

Professionele sporters nemen het in georganiseerde competities tegen elkaar op, terwijl amateurs van alle leeftijden deelnemen aan de beste oefeningen voor sporters en plezier. Sporten kan belastend zijn voor ieders lichaam en vereist snelle reflexen en behendige bewegingen. Een sport beoefenen kan belastend zijn voor het bovenlichaam, het onderlichaam of het hele lichaam. Daarom moeten spelers van alle niveaus zich bewust zijn van de kans op blessures.

Ons team van sportdeskundigen heeft de volgende richtlijnen opgesteld om u te helpen blessures te voorkomen op de velden, velden en banen waar u speelt.

 1. Ga niet te vastberaden te werk. Voordat u aan uw activiteit begint, is het cruciaal dat u een aantal actieve stretchoefeningen doet. Hoewel het verleidelijk is om meteen in het spel te storten, zal een warming-up met wat jumping jacks, butt kicks of armcirkels vooraf, blessures helpen voorkomen.
 2. Breng uw buikspieren in vorm. Evenwicht en stabiliteit zijn essentieel bij elke sport, en het ontwikkelen van een sterke romp kan je helpen blessures te voorkomen. Crunches en planken zijn goede voorbeelden van core-versterkende oefeningen.
 3. Zorg ervoor dat u de dingen op de juiste manier doet. U kunt niet verwachten uit te blinken in uw sport of blessures te voorkomen als u de juiste technieken niet kent. Een leraar kan u de weg wijzen. U kunt uw gewicht gelijkmatig verdelen en voorkomen dat u uw armen, benen of rug belast. Met het juiste voetenwerk kunt u enkel- en achillespeesproblemen voorkomen.
 4. Gebruik materiaal dat geschikt is voor jouw niveau en lichaamstype.
 5. Ontspan als dat nodig is. Overbelasting van uw spieren door een sport voortdurend zonder rust te beoefenen verhoogt de kans op blessures.
 6. Garandeer volledig herstel van een oude blessure. Je moet niet het risico lopen jezelf opnieuw te blesseren door weer te gaan spelen voordat je van je arts het groene licht hebt gekregen.

KLIK OP DE ONDERSTAANDE LINKS VOOR MEER INFO


Betere Sportprestaties | Spiermassa Stimuleren | Arginine Supplement | Stimuleren Groeihormoon


Aderverkalking Tegengaan  |   Aderverkalking Wat Te Doen  |  Dieper Slapen  |   Hoe Kan Ik Beter Slapen  |  Uitgerust Wakker Worden  |  Dementie Verminderen  |  Beter Geheugen  |  Verbeteren Doorbloeding  |  Vocht Afdrijven |  Verbeteren Erectie Problemen  |  Betere Doorbloeding Penis  |  Betere Erectie; |   Spiermassa Stimuleren  |    Glutamine Supplement  |  Veroudering Vertragen  |  Anti Aging Supplement  |  Botontkalking Tegenaan |  Botontkalking Voeding  | Beter Immuunsysteem  |  Snellere Genezing Botbreuken  | Snellere Genezing Wonden |  Hoge Cholesterol Verlagen  Hoge Bloeddruk Verlagen | Recover-Me

Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.